Základní škola pod Svatou Horou, Příbram, tel.: 318 401 151, e-mail: skola@1zs-pb.cz

Search
Rubriky
jídelna

Jídelníček od 6. 11. do 10. 11. 2023

Pondělí 6. 11. 2023

  • Polévka: Cizrnová (A: 01, 51)
  • Oběd 1: Kuře po srbsku, rýže  (A: 01, 51)
  • Oběd 2: Bulgurový salát se sýrem feta a zeleninou  (A: 01, 07, 51)
  • Doplněk: Puding s malinami  (A: 01, 07, 51)
  • Nápoj: Čaj, mléko  (A: 07)

Úterý 7. 11. 2023

  • Polévka: Česneková se sýrem (A: 01, 51,07)
  • Oběd 1: Sumeček africký s grilovanou zeleninou a brambory  (A: 04)
  • Oběd 2: Špecle s kysaným zelím a uzeným  (A: 01, 03, 07, 51)
  • Doplněk: Zeleninový salát
  • Nápoj: Ovocný sirup, ochucené mléko  (A: 07)

Středa 8. 11. 2023

  • Polévka: Rybí s vejci (A: 01, 51, 07)
  • Oběd 1: Žemlovka  (A: 01, 03, 07, 51)
  • Oběd 2: Krůtí guláš, chléb  (A: 01,51)
  • Doplněk: Ovoce, zelenina  (A: 01, 03, 07, 51)
  • Nápoj: Čaj, mléko  (A: 51)

Čtvrtek 9. 11. 2023

  • Polévka: Drůbková s rýží (A: 01, 51, 09)
  • Oběd 1: Rajská omáčka s hovězím masem, těstoviny  (A: 01, 03, 51)
  • Oběd 2: Celozrnný kuskus s tuňákem, vejci a zeleninou  (A: 01, 03,04, 09, 51)
  • Doplněk: Ovoce, zelenina
  • Nápoj: Ovocný sirup, ochucené mléko  (A: 07)

Pátek 10. 11. 2023

Svatomartinské menu trochu jinak 🙂

  • Polévka: Vývar se zeleninou (A: 01, 51, 09)
  • Oběd 1: Svatomartinské lokše (bramborové placky) s trhaným kachním masem, červené zelí  (A: 01, 07, 51)
  • Oběd 2: Krůtí roláda, bramborová kaše, salátek  (A: 01, 07, 51)
  • Doplněk: Svatomartinské koláčky  (A: 01, 07, 51)
  • Nápoj: Sirup bílý hrozen 

Každý den voda a voda s citrónem.                                 

Ved. ŠJ: Lucie Novotná

Rubriky
oznámení

Zimní zotavovací pobyty a lyžařský výcvik ve školním roce 2023/2024

Otevření systému pro závazné přihlášení žáků na lyžařský kurz, respektive zimní zotavovací pobyty je plánováno na 30. 10. 2023 v 17:00 hodin.


Zimní zotavovací pobyt 6. a 9. ročník – Itálie, Paganella

17. 12. – 22. 12. 2023

kapacita: 42 žáků

předpokládaná cena: 13.800 Kč (ubytování, strava, skipas, doprava). V ceně není kapesné od ZZ a úrazové cestovní pojištění do zahraničí.


Lyžařský výcvik pro žáky 7. ročníku – Itálie, Paganella

14. 1. – 19. 1. 2024

kapacita: 42 žáků

předpokládaná cena: 13.300 Kč (ubytování, strava, skipas, doprava). V ceně není kapesné od ZZ a úrazové cestovní pojištění do zahraničí. (Rada rodičů přispívá na dopravu).


Zimní zotavovací pobyt 8. ročníku – Itálie, Paganella

21. 1. – 26. 1. 2024

kapacita: 42 žáků

předpokládaná cena: 13.800 Kč (ubytování, strava, skipas, doprava). V ceně není kapesné od ZZ a úrazové cestovní pojištění do zahraničí.


Zimní zotavovací pobyt 4. a 5. ročník – Zadov, hotel Zadov

11. 2. – 16. 2. 2024

kapacita: 42 žáků

předpokládaná cena: 6.500 Kč (ubytování, strava, doprava). V ceně není kapesné od ZZ a platba za skipas.


Více informací v aplikaci  Bakaláři – Komens – Přijaté

Rubriky
jídelna

Jídelníček od 30. 10. do 3. 11. 2023

Pondělí 30. 10. 2023

  • Polévka: Vývar s krupicovými noky (A: 01, 51,09,03)
  • Oběd 1: Masová směs po čínsku, rýže (A: 01, 51)
  • Oběd 2: Květákové placičky se sýrem, brambory, dip (A: 01, 03, 07, 51)
  • Doplněk: Zeleninový salát
  • Nápoj: Čaj, mléko (A: 07)

Úterý 31. 10. 2023

  • Polévka: Halloweenská (A: 01, 51,07)
  • Oběd 1: Strašidelné těstoviny s krvavou omáčkou (A: 01, 03, 07)
  • Oběd 2: Drákulova smrt (kuřecí s česnekem a bylinkami),šťouchané brambory (A: 01, 07, 51)
  • Doplněk: Pavoučí koláč (A: 01, 03, 07, 51)
  • Nápoj: Upíří nápoj

Středa 1. 11. 2023

  • Polévka: Frankfurtská(A: 01, 51)
  • Oběd 1: Čočka na kyselo, vejce, okurka (A: 01, 51)
  • Oběd 2: Zapečené kuřecí nudličky s brokolicí a sýrem, brambory (A: 01, 03,51)
  • Doplněk: Zeleninový salát
  • Nápoj: Čaj, mléko (A: 07)

Čtvrtek 2. 11. 2023

  • Polévka: Vývar s nudlemi (A: 01, 51,09,03)
  • Oběd 1: Hovězí pečeně štěpánská, rýže (A: 01, 51)
  • Oběd 2: Pečená treska se zeleninovou kaší (A: 07)
  • Doplněk: Výběr salátů
  • Nápoj: Ovocná šťáva, ochucené mléko (A: 07)

Pátek 3. 11. 2023

  • Polévka: Zeleninová krémová(A: 01, 51,09,03)
  • Oběd 1: Krůtí nudličky se zeleninou, bramborová kaše (A: 01, 07,51)
  • Oběd 2: Dnes na mezinárodní den sendvičů podáváme Club Sendvič (trhané kuřecí, vece, zelenina) (A:01, 03, 07, 51)
  • Doplněk: Ovocná zakysanka (A: 07)
  • Nápoj: Čaj, mléko (A: 07)

Každý den voda a voda s citrónem.                                 

Ved. ŠJ: Lucie Novotná

Rubriky
jídelna

Jídelníček od 23. 10. do 27. 10. 2023

Pondělí 23.10.

  • polévka  Hráškový krém  (A: 01, 07, 51)
  • oběd 1   Králík na zelenině, bramborový knedlík  (A: 01, 03, 07, 09,51)
  • oběd 2   Kuřecí plátek, zelené fazolky se slaninou  (A: 01, 51)
  • doplněk  Kompot
  • nápoj      Čaj, mléko  (A: 07)

Úterý 24.10.

  • polévka  Hrstková  (A: 01, 51)
  • oběd 1   Limanda drsná, brambory, grilovaná zelenina  (A: 07)
  • oběd 2   Krůtí maso s hráškem a mrkví, rýže  (A: 01, 51)
  • doplněk  Ovoce, zelenina
  • nápoj     Ovocný sirup, ochucené mléko  (A: 07)

Středa 25.10.

Dnes slavíme „Mezinárodní den těstovin

  • polévka Vývar s písmenky  (A: 01, 03, 09, 51)
  • oběd 1   Barevné těstoviny po italsku  (A: 01, 03, 09, 51)
  • oběd 2   Florentýnské špagety  (A: 01, 03, 07, 51)
  • doplněk  Zeleninový salát
  • nápoj    Čaj, mléko  (A: 07)

Čtvrtek 26.10.

  •  PODZIMNÍ PRÁZDNINY

Pátek 27.10.

  •  PODZIMNÍ PRÁZDNINY

Každý den voda a voda s citrónem.                                 

Ved. ŠJ: Lucie Novotná

Rubriky
jídelna

Halloweenský oběd ve školní jídelně

V úterý 31. 10. 2023 se bude ve školní jídelně podávat Halloweenský oběd.

Halloweenský oběd ve školní jídelně
Rubriky
zprávy

Konzultační odpoledne

Od letošního školního roku zavádíme novinku v podobě „Konzultačního odpoledne“. První takové se uskuteční dne 18. 10. od 14 do 17 hodin.

V rámci tohoto „Konzultačního odpoledne“ má zákonný zástupce žáka možnost individuální konzultace s vybraným vyučujícím v předem rezervovaném čase, vhodná je i účast dítěte.

Zákonný zástupce obdrží přes Bakaláře informaci od třídního učitele s přihlašovacími údaji (přihlašovací jméno a heslo) do rezervačního systému.

Na webových stránkách školy bude odkaz na rezervační systém a návod, jak si jeho prostřednictvím zákonný zástupce zvolí přesný čas konzultace, včas uveřejněn.

Možnost k přihlášení se na konzultace budete mít od 13. 10. do 17. 10. 2023.

U vybraného vyučujícího si přitom může zákonný zástupce rezervovat pouze jednu konzultaci.

Rubriky
fotogalerie

Keramické tvoření 4.B v obrazech

Rubriky
projekty

Vyhlášení sbírky nepotřebného ošacení v rámci projektu EVVO – Recyklohraní

Ve dnech 16. – 19. 10. 2023 proběhne ve škole sbírka nepotřebného ošacení. Sbírka probíhá v rámci EVVO projektu “ Recyklohraní“, do organizace jsou zapojeni žáci 7. ročníků.

Předmětem sběru je pouze čisté, neroztrhané oblečení, které ještě může někomu posloužit, včetně bot.

Sbírka je pořádána ve spolupráci s Diakonií Broumov, která zajišťuje následný odvoz a distribuci potřebným. 

Ing. Zdeňka Hošková Holá

Rubriky
jídelna

Přijmeme kuchaře/kuchařku

Do našeho přátelského týmu hledáme kuchaře / kuchařku na plný úvazek.

V případě zájmu prosím kontaktujte vedoucí ŠJ Lucii Novotnou – telefon 318 401 153, e-mail: lucie.novotna@1zs-pb.cz

Rubriky
jídelna

Jídelníček od 9. 10. do 13. 10. 2023

Pondělí 9. 10. 2023

  • polévka Čočková (A: 01, 51)
  • oběd 1 Sýrový nákyp, brambory, dip, kečup (A: 01, 03, 07, 51)
  • oběd 2 Kuřecí nudličky, hráškové pyré (A: 01, 07, 51)
  • doplněk Zeleninový salát
  • nápoj Čaj, mléko (A: 07)

Úterý 10. 10. 2023

  • polévka Gulášová (A: 01, 09, 51)
  • oběd 1 Drůbeží rizoto se zeleninou, sýr, kečup (A: 01, 51)
  • oběd 2 Krupicová kaše s kakaem, cukrem a máslem (A: 01, 07, 51)
  • doplněk Zelenina, ovoce
  • nápoj Ovocný sirup, ochucené mléko (A: 07)

Středa 11. 10. 2023

  • polévka Květáková (A: 01, 07, 51)
  • oběd 1 Divoký losos, šťouchané brambory (A: 07,04)
  • oběd 2 Telecí ragú, rýže (A: 01, 09, 51)
  • doplněk Zeleninový salát
  • nápoj Čaj, mléko (A: 07)

Čtvrtek 12. 10. 2023

  • polévka Zeleninová krémová (A: 01, 07, 51)
  • oběd 1 Vepřový guláš, houskový knedlík (A: 01, 03, 07, 51)
  • oběd 2 Fazolový salát s vejcem (A: 03)
  • doplněk Kompot
  • nápoj Ovocný sirup, ochucené mléko (A: 07)

Pátek 13. 10. 2023

Dnes vám představujeme THAJSKOU KUCHYNI
Tradičními surovinami této oblíbené exotické kuchyně je kuřecí a vepřové maso, ryby, rýže, rýžové nudle, zelenina, tropické ovoce a kokosové mléko.

  • polévka Thajská kuřecí polévka (A: 01, 51)
  • oběd 1 Kuřecí kari s kokosovým mlékem, jasmínová rýže (A: 01, 07,51)
  • oběd 2 Rýžové nudle s vepřovým masem a zeleninou
  • doplněk Puding s mangovým přelivem (A: 01, 07, 51)
  • nápoj Čaj, mléko (A: 07)

Každý den voda a voda s citrónem.                                 

Ved. ŠJ: Lucie Novotná