Pondělí 18.9.
- polévka Brokolicová (A: 01, 03, 09, 51)
- oběd 1 Kuřecí nudličky se žampiony a smetanou, těstoviny (A: 01,03, 07, 51)
- oběd 2 Vepřové maso v mrkvi, brambory (A: 01, 51)
- doplněk Koláč se švestkami (A: 01, 03, 07, 51)
- nápoj Čaj, mléko (A: 07)
Úterý 19.9.
- polévka Fazolová slovenská (A: 01, 07, 09, 51)
- oběd 1 Ryba Mahi-mahi s bramborem a grilovanou zeleninou (A: 01,04, 09)
- oběd 2 Krůtí ragú, rýže (A: 01, 51)
- doplněk Ovoce
- nápoj Ovocný sirup, ochucené mléko (A: 07)
Středa 20.9.
Představujeme mezinárodní kuchyni – tentokrát CHORVATSKOU
Chorvatsko jste mnozí z vás v létě navštívili a okusili místní gastronomii J.
Oblíbená je (kromě ryb) pljieskavica = grilovaná placka z mletého masa, čevapčiči, omáčka ajvar – z rajčat a lilků a měkké sýry.
- polévka Chorvatská polévka ( zagorská) (A: 01, 03, 09, 51)
- oběd 1 Pljieskavica s bramborem, ajvar ( čalamáda z paprik a lilků) (A: 01, 03, 51)
- oběd 2 Chorvatské rizoto (A: 09)
- doplněk Šopský salát (A: 07)
- nápoj Čaj, mléko (A: 07)
Čtvrtek 21.9.
- polévka Rybí s bramborem (A: 01, 04, 09, 51)
- oběd 1 Šleh z vepřového masa, chléb (A: 01, 03, 51)
- oběd 2 Cizrna po italsku
- doplněk Tvarohový krém (A: 07)
- nápoj Ovocný sirup, ochucené mléko (A: 07)
Pátek 22.9.
- polévka Vývar se zeleninovým svítkem (A: 01, 03, 09, 51)
- oběd 1 Moravský vrabec, bramborový knedlík, zelí (A: 01, 03, 07, 51)
- oběd 2 Vepřová líčka na slanině, tarhoňa (A: 01, 03, 51)
- doplněk Zeleninový salát
- nápoj Čaj, mléko (A: 07)
Každý den voda a voda s citrónem.
Ved. ŠJ: Lucie Novotná