Základní škola pod Svatou Horou, Příbram, tel.: 318 401 151, e-mail: skola@1zs-pb.cz

Search

Vodácký Kurz 8.E na Vltavě: Dobrodružství Plné Zábavy a Pohody

Naše vodácká výprava na řece Vltavě se proměnila ve skvělou dobrodružnou zkušenost plnou zábavy, pohody a nezapomenutelných zážitků. Počasí až na jedno odpoledne nám přálo a my jsme si užili každý okamžik na vodě i na suchu.

Již od prvního dne bylo zřejmé, že třída funguje a spolupracuje výborně. Všichni účastníci se rychle sžili s vodáckým vybavením a první kilometry po řece byly plné smíchu, zpěvu a vzájemné podpory. Sjíždění jezů, které pro někoho mohlo být výzvou, proběhlo hladce a bez problémů. Když jsme se blížili k prvním jezům, atmosféra byla plná vzrušení a očekávání, ale díky skvělým instruktorům a pečlivé přípravě všichni zvládli průjezd s jistotou.

Ubytováni jsme byli každý večer v jiném kempu, což přidávalo naší cestě na variabilitě a zajímavosti. Všude nás čekalo příjemné zázemí a výborná strava, která nám vždy poskytla energii na další den plný aktivit. Kempování v přírodě a večerní táboráky byly výzvou našeho kurzu. Při táboráku jsme zpívali oblíbené táborové písně, sdíleli příběhy, hráli hry a užívali si atmosféru přátelství a sounáležitosti. Jednou z podvečerních aktivit byla návštěva Českého Krumlova, tohoto historicky výjimečného místa.

Na vodě jsme si užívali různé hry, které přinášely nejen zábavu, ale i možnost procvičit si naše dovednosti a týmovou spolupráci. Soutěžili jsme v rychlosti, obratnosti a kreativitě, což všem přineslo spoustu radosti a nezapomenutelných okamžiků. Díky krásnému počasí jsme se také mohli několikrát vykoupat dobrovolně i nedobrovolně ve Vltavě, což bylo osvěžující, veselé a velmi příjemné.

Celý kurz byl nejen o vodáckých dovednostech, ale také o prohloubení přátelství v třídním kolektivu a vzájemné spolupráci. Společné zážitky na vodě i na suchu nás všechny ještě více sblížily.

Na závěr můžeme konstatovat, že náš vodácký kurz na Vltavě byl nesmírně úspěšný a všichni si odnesli spoustu pozitivních zážitků. Tento týden plný dobrodružství, zábavy a přátelství nám bude dlouho zůstávat v paměti a těšíme se na další podobné akce, které nám přinesou stejně krásné a nezapomenutelné chvíle.

Vaši žáci 8.E