Základní škola pod Svatou Horou, Příbram, tel.: 318 401 151, e-mail: skola@1zs-pb.cz

Search

Adaptační kurz žáků šestého ročníku

Minulý týden se naši šesťáci zúčastnili adaptačního kurzu, který byl plný zábavy, nových zážitků a poskytl jim skvělou příležitost se seznámit nejen mezi sebou, ale také se svými novými třídními učitelkami.

Po příjezdu se žáci pustili do kreativního tvoření a vytvořili si jedinečná třídní trička, což okamžitě navodilo přátelskou atmosféru a prolomilo ledy. Poté byli rozděleni do týmů napříč třídami a vrhli se do různých úkolů. Sportovní hry, logické hádanky i vědomostní výzvy – každý si našel to své!

Na hřišti si děti užily míčové hry, překážkovou dráhu a zaskákaly si na trampolínách, kde se společně učily novým dovednostem. U dalších aktivit se žáci naučili orientaci v mapě a zlepšili porozumění psanému textu.

Jedním z vrcholů kurzu byla výprava na hrad Zvíkov. Děti obdivovaly nádherné výhledy a dozvěděly se zajímavosti o významných událostech a osobnostech spojených s tímto místem. Najít kešku bylo velké dobrodružství a legendy o zvíkovském rarášku dodaly výletu tajemný nádech.

Večerní opekání buřtů a diskotéky, při kterých si žáci zpívali a vyprávěli příběhy, byly skvělou příležitostí pro upevnění nových přátelství. Tyto aktivity přispěly k rozvoji jejich komunikačních dovedností a pomohly novým žákům lépe se přizpůsobit novému prostředí.

I přes proměnlivé počasí jsme si kurz užili naplno. Získali jsme spoustu nových kamarádů, těšíme se na další společné zážitky a doufáme, že tento adaptační kurz nejenom posílil naši motivaci a chuť do učení, ale také přispěl k vytvoření pozitivního klimatu ve třídě!

M.A. Gabriela Dvořáková