Dnes jsme s hlavní kuchařkou objevovaly KOUZLO LUŠTĚNIN v Makroakademii pořádané od „Máme to na talíři“
Skvělá inspirace i zábava
Hezká přednáška od Saši Košťálové ( zodpovědné za novou vyhlášku o školním stravování – která jednoduše dává smysl👍) i s chutnou osobně připravenou snídaní
Společně s profesionálními kuchaři jsme připravili (a ochutnali!) luštěniny na sladko, na slano i s masem:
- boloňskou směs s tempehem
- švédské “ikea” kuličky s fazolovou pastou
- rybičkovou pomazánku s tofu
- jahodové smoothie s tofu
- quesadillu s fazolemi, masem a sýrem
- čočkový hummus ve dvou variantách
- butter chicken s cizrnou
- halušky s přídavkem fazolové pasty, využitelné jako hlavní chod i do polévky
Těším se, až vyzkoušíme ve školní jídelně🙂
PROČ LUŠTĚNINY???
- zdroj rostlinných bílkovin
- zdroj vlákniny (potrava pro střevní mikrobiom)
- zdroj železa
a spousty jiných fajn látek skvělých pro naše tělo
I psychiku.
KVALITNÍ STŘEVNÍ MIKROBIOM=TVORBA SEROTONINU = DOBRÁ NÁLADA😁
A nebojte se, rajská, svíčková, buchtičky s vanilkovým krémem…stále budou😅!